Om mig selv.


Jeg blev uddannet til folkeskolelærer og blev færdig i 1959. Mit hovedfag var tysk; men jeg har gennem årene undervist i mange fag; dog mest i dansk, tysk, specialundervisning, billedkunst og håndarbejde.

Det var på et kursus indenfor håndarbejde min interesse for billedvævning blev vakt. Det at kunne skabe et billede helt fra bunden. Ikke noget lærred eller papir eller andet færdigt materiale; kun tråd, nål og ens egen forestilling om det færdige produkt.

Det færdige produkt. Det har altid været meget vigtigt for mig, at det ikke kun var selve billedet, der var min forestilling. Også udformningen, den rent hånd- værksmæssige, skulle være i orden. Derfor har jeg gennem årene udviklet min helt egen teknik, så mine billeder hænger glatte og med lige og rene kanter på væggen.

Billedvævning er en meget langsom og krævende proces. Man kan ikke som billedvæver bare starte på et billede, og så gå til og fra væven. Man må have plan, som man hele tiden arbejder efter. Denne bundethed er udfordrende, og for mig er det en drivkraft i sig selv. Jeg vil kunne væve dette! Jeg vil kunne få dette lysglimt frem! Man får ikke noget forærende ved et tilfældigt held; men man lærer af sine forsøg.

Billedvævning er desværre ikke så anerkendt som kunstform som f.eks. maleri; men det er måske fordi det er mindre kendt, og måske fordi det er så udpræget en kvindelig udtryksform.